Dependans? Dat zijn wij, Peter en Mirjam. Vanaf 1999 dansen wij samen kriskras door tangoland. Na een valse start in Leiden naar Den Haag, weer terug naar Leiden, daarna in Rotterdam en steeds tussendoor de Achterhoek. De laatste jaren Parijs, Istanbul, Berlijn en Buenos Aires. Maar “Niets Lijkt Op Leiden”, dus keren we steeds weer terug naar onze roots.

13waterlelie29 juni099  dependans  mirjamfototoestel

We zijn besmet met het tangovirus. De tango heeft ons geraakt. We zijn er heel veel mee bezig, in gedachten, in woorden, in daden. Het is een grote ontdekkingsreis geworden, waarvan we niet weten waar deze eindigt. We zijn altijd op weg, steeds op zoek en ontdekken steeds meer in de dans, in de muziek, van onszelf en van elkaar.
”El tango es una posibilidad infinita”; de tango verrijkt ons leven.

Besmet met het virus, willen we het ook graag verspreiden. De beste voedingsbodem hiervoor is nog steeds: veel mensen bij elkaar in de juiste atmosfeer. Daarom willen we heel graag lekker dicht bij huis, met zoveel mogelijk enthousiaste en actieve mensen, zo vaak mogelijk heerlijk dansen op mooie en inspirerende plekken.

Na enkele jaren hebben we ons zwervend bestaan opgegeven en van de muziektent "de Waterlelie" in de Leidse Hout onze thuisbasis gemaakt.  Hier organiseren we alweer 15 jaar in de zomermaanden op zaterdagmiddag  "Zomertango de Waterlelie", een drukbezochte, sfeervolle buitensalon waar dansers uit het hele land en van ver daarbuiten elkaar ontmoeten.

In augustus 2010 hebben we het 5 jarig bestaan van "Zomertango de Waterlelie" gevierd.  In de onderstaande documentaire, die Leah en Danny ter gelegenheid van dit lustrum voor ons hebben gemaakt,  kun je zien en horen hoe een en ander zo gekomen is.
Voor ons is dit een manier om ons enthousiasme een plek te kunnen geven. We willen graag met onze activiteiten een creative stimulans zijn voor anderen.

We zijn geen ultimo’s, we zijn gewoon heel erg enthousiast!

Bewaren