In de zomer dansen we buiten onder de naam "de Waterlelie".
Voor alle datums klik hier.
Locatie: de muziektent in de Leidse Hout. Houtlaan 100, Leiden
Muziek...
De muziek wordt verzorgd door Peter onder de naam TJ PeLe.. Dat betekent dat zowel traditionele tango's, als eigentijdse tango's zullen worden gedraaid. Tijdens het grootste deel van de middag ligt de nadruk op traditionele tango's, later in de middag zullen meer nieuwe orkesten gedraaid worden. Als overgang tussen de verschillende muziekstijlen dansen we de Chacarera. Op deze manier kan iedereen op z'n favoriete muziek dansen.
Het weer...
De Waterlelie is "overdakt". Valt de regen recht naar beneden dan blijft de dansvloer droog. Voor een buitje blijven we niet thuis. Alleen bij langdurige regen gaat het niet door. Wij laten ons leiden door de info op de buienradar. Gaat het niet door dan wordt het altijd in de nieuwsflits van de homepage vermeld.
Terras...
Tot 17.00 uur is het theehuis De Leidse Hout open en dus ook het terras en de bar. Helaas kun je geen consumpties meenemen naar de dansvloer. Na 17.00 uur zijn terras en bar niet meer beschikbaar. Je kunt natuurlijk ook je eigen consumpties meebrengen. Neem dan ook je eigen glas mee! Ook handig als je zelf een stoeltje meebrengt.
Toilet...
Voor het toilet kunnen we gebruik maken van het toilet in Het Kantoor van Het Theehuis. Dit is een stenen gebouwtje aan de achterkant van het terras, waar de deur openstaat. Toilet van Het Theehuis is niet voor Waterleliedansers.
Foto's...
Elke zaterdag proberen we van zoveel mogelijk dansers foto's te maken. Elke week zetten we een selectie hiervan op de website. Je kunt de foto's van de website downloaden. Uiteraard uitsluitend voor privégebruik en altijd met vermelding van de fotograaf. Wil je liever niet gefotografeerd worden, laat ook dat even weten, je komt dan niet ongewild op deze website. Heb je zelf ook foto's gemaakt, dan kun je ze natuurlijk aan ons opsturen.
Bezoekers...
De Leidse Hout is een recreatief park voor jong en oud, waar je kunt wandelen en spelen. Er is een speel-en ligweide, een uitlaatveld voor honden, een hertenkamp, een Theehuis met een groot terras en 'n speelveld voor de kleintjes en om de vijver staan bankjes waar je rustig naar de muziek kunt luisteren (als de kikkers de tango's niet overstemmen). Jong en oud, groot en klein, iedereen is welkom! Meer informatie over de Leidse Hout en de activiteiten die er plaats vinden, klik op Vereniging Vrienden van de Leidse Hout.
Wegwijs...
De Leidse Hout ligt op de grens Leiden-Oegstgeest. Hoe kom je er?
Lopend (10 á 15 minuten) vanaf het centraal station:
Loop naar de achterzijde (zeezijde) van het station naar rechts, steek de Rijnsburgerweg over, een klein stukje naar links en dan rechts de Boerhaavelaan op. Aan het eind van de Boerhaavelaan naar links de Zweilandlaan op. Doorlopen tot om de bocht waar de ingang is van de Leidse Hout. Voorbij het Theehuis (tegenover het Diaconessenhuis) zie je de Waterlelie liggen.
Met de auto vanaf de A44:
Neem de afslag Oegstgeest richting Leiden. Ga via de Rhijnzichtweg-Greverstraat-Leidsestraatweg-Rijnsburgerweg (één doorlopende weg) en volg de bordjes Diaconessehuis (vóór spoortunnel naar links). Tegenover het Diaconessehuis ligt de ingang van de Leidse Hout. Voorbij het Theehuis zie je de Waterlelie liggen.
Kom je vanaf de E19 / A4, ga dan via de N206 Leiden zuid-west (Churchilllaan) naar de A44. Dit is niet de kortste, maar zeker op zaterdag, wel de makkelijkste route. Zo voorkom je de drukte in de binnenstad!
Parkeren: zie Parkeren in Leiden
Overnachten...
Kom je van ver en/of wil je wat langer van Leiden genieten dan zijn er in de omliggende dorpen (in het Groene Hart, aan de plassen of in de duinen) diverse kampeergelegenheden. De dichtstbijzijnde camping is De Stochemhoeve in polderpark Cronesteijn, Leiden.
Jan Blommerde aug '08
De Waterlelie
Ik heb de witte water-lelie lief,
daar die zo blank is en zo stil haar kroon
uitplooit in 't licht.
Rijzend uit donker-koele vijvergrond,
heeft zij het licht gevonden en ontsloot
toen blij het gouden hart.
Nu rust zij peinzend op het watervlak
en wenst niet meer...
Frederik van Eeden (1860-1932)
Uit: Van de passielooze lelie, W. Versluys, Amsterdam, 1901
(De spelling is gemoderniseerd.)