In de winter dansen we binnen onder de naam "de Winterlelie".

De salons zijn geannuleerd. Wij vinden het onder de huidige omstandigheden niet verantwoord om de Winterlelie te organiseren. Op dit moment kan dat niet op de manier waarop we dat graag willen.

Vanaf oktober 2021, van 15.00-19.00 uur, dansen wij in het Marecollege, in Leiden Noord. We maken gebruik van de prachtige, sfeervolle, ronde aula van de school.


marecollegetopfoto2 marecollegetopfoto3 marecollegetopfoto4

Locatie:  Sumatrastraat 120, 2315 BD  Leiden

Toegang...
We voor onze salons het QRcode toegangsbeleid.
Het had ons zo mooi geleken, een winterseizoen met salons waar iedereen welkom zou zijn, met voldoende ruimte tussen de paren, met een goed ventilatiesysteem, met de keuze wel of niet wisselen van partner. Helaas laat de huidige situatie met de nieuwe maatregelen vanaf 5 november dit niet meer toe. En ook wij maken ons zorgen om de zorg.
Je bent van harte welkom als je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs kunt tonen met de CoronaCheckApp of met een Papieren bewijs.

Reserveren...
We willen graag dat dansers reserveren zodat we zicht kunnen houden op het aantal dansers dat komt. De komende maanden stellen we een maximum aantal in, want ook voor ons is het even wennen hoe om te gaan met de ruimte en alle veranderingen. Reserveren kun je doen via de Tangokalender (voorkeur), messenger of email. Kun je vooralsnog niet komen, meld je dan af zodat de plek vrijkomt voor een ander.

Consumpties...
Er is geen horeca voorziening. Je kunt dus zelf meenemen wat je denkt te zullen gaan nuttigen. Net zoals op de Waterlelie afgelopen zomer. Wél is er een gevanceerde koffie-en theemachine (€1,- per beker, neem klein geld mee.). In de zaal zelf kun je niet eten en drinken. Daar gebruiken we de omliggende ruimtes voor.

Dansbijdrage...
De dansbijdrage blijft €5,-. Graag gepast betalen bij binnenkomst. Pinnen is mogelijk.

Wegwijs...
Aan de Sumatrastraat ligt de hoofdingang van de school. Deze willen we zo min mogelijk gebruiken en doen we om 15.15 uur dicht. We gebruiken de achteringang van de school. Links van de voordeur ligt de fietsenstalling, loop deze door, om het gebouw heen en steek het schoolplein over naar de deur rechts van de ronde danszaal. Geniet ondertussen van het geweldige Gezonde Schoolplein!

Fiets: 15 min. vanaf het centraal station. (OV)fietsen kunnen in de fietsenstalling, links van de ingang.

Auto: Leiden Noord is goed bereikbaar vanaf de A4 via Leiderdorp. In de wijk geldt betaald parkeren (zone B1 €2,50 p.u). Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van zwembad de Zijl (Paramaribostraat, 3 minuten lopen). Als deze vol is kun je parkeren op de Leidse Dreef voor de LOI (Leiderdorp, 10 minuten lopen), of iets verder bij de winkels op de Zijldijk (Leiderdorp, 15 min. lopen).

Bus vanaf het Centraal Station:
Vanaf Westzijde (Bargerlaan, plein overlopen, om de hoek links):
lijn 56: 01, halte Sumatrastraat (rit 7 minuten), 4 min. lopen
lijn 410: 08, 38, halte Kooiplein (rit 5 minuten), 7 min. lopen
Vanaf Centrumzijde:
lijn 6: 13, 48, halte zwembad de Zijl (rit 18 minuten),stopt voor de deur.

Muziek...
Net als op de Waterlelie, wordt de muziek verzorgd door Peter (tdj PeLe). Dat betekent dat zowel traditionele tango's, als eigentijdse tango's zullen worden gedraaid. Tijdens het grootste deel van de middag ligt de nadruk op traditionele tango's, later in de middag zullen eigentijdse tango's van nieuwe orkesten en wereldmuziek gedraaid worden.  Als overgang tussen de verschillende muziekstijlen dansen we de Chacarera.  Op deze manier kan iedereen op z'n favoriete muziek dansen.Bewaren